Torta de laranxas e améndoa

Ingredientes:

500 g de laranxas enteiras (aproximadamente 3 laranxas medianas), 250 g de azucre, 6 ovos, 250 g de améndoa moída, 10 g de lévedo químico.




Elaboración:

  1. Lavar ben as laranxas e poñelas a cocer enteiras nunha tarteira con abundante auga durante 2 horas.
  2. Despois das dúas horas sacar as laranxas da auga e deixalas arrefriar a temperatura ambiente.
  3. Triturar as laranxas cocidas, con pel e todo, ata ter un puré fino. Reservar.
  4. Acender o forno a 160ºC.
  5. Bater os ovos e o azucre ata que estean ben mesturados.
  6. Engadir o puré de laranxas e mesturar completamente.
  7. Engadir a améndoa moída e remexer ata que estea ben integrada. Engadir o lévedo químico e mesturar ben.
  8. Pasar a mestura a un molde desmontable de silicona ( se non é de silicona untar o molde con manteiga).
  9. Meter no forno durante 1 hora e 30  minutos.
  10. Sacar a tarta do forno e deixar que arrefríe antes de sacala do molde.

Suxestión: cocer as laranxas con antelación para non ter que esperar a que arrefríen.




Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 4 horas

Con esta receita participo no evento HEMC#65 organizado por  LeBonVivant.

Comentarios

  1. Hola, me encanta tu receta y me gustaria hacerla , pero tengo una duda , cuando dices que haces el puré con la naranjas ¿ es con piel o sin piel ?, gracias

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Hola Macu, las naranjas se cuecen enteras y se tritura todo, el puré se hace con piel. Espero que te guste la tarta, ya me contarás! Muchas gracias por tú visita

      Eliminar
  2. Hola Raquel
    muchas gracias por participar! Qué receta y que fotos tan bonitas :)
    Cuídate
    Cristina

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Muchas gracias por tus comentarios. Saludos

      Eliminar
    2. Hola Raquel
      creo q el corrector me ha jugado una mala pasada :(
      Quería decir, Qué receta y que fotos tan bonitas!
      Cuídate y disculpa las molestias :)
      Cristina

      Eliminar
  3. Me parece una tarta impresionante, gracias!!!!!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Hola Marga. Muchas gracias por tú comentario, la verdad es que siendo tan sencilla es muy, muy, rica.

      Eliminar
  4. Siempre es un placer venir a verte y como siempre... me llevo tu receta. Muchas gracias por compartirla. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  5. Olá, a primeira vez que vi uma receita deste bolo foi no livro da Nigella. É mesmo bom! E já fiz várias versões, fica bem com laranjas, clementinas, tangerinas. A próxima a experimentar é a do livro Jerusalem, do Ottolenghi.
    Maria

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Ola María, teño moitas ganas de ter o libro Jerusalem, pareceume fantástico. Probareí algunha outra versión desta receita porque gustoume moitisimo. Obrigada polo teu comentario e ata pronto.

      Eliminar

Publicar un comentario

Encantaríame saber a túa opinión