Torta de laranxas e améndoa

Ingredientes:

500 g de laranxas enteiras (aproximadamente 3 laranxas medianas), 250 g de azucre, 6 ovos, 250 g de améndoa moída, 10 g de lévedo químico.




Elaboración:

  1. Lavar ben as laranxas e poñelas a cocer enteiras nunha tarteira con abundante auga durante 2 horas.
  2. Despois das dúas horas sacar as laranxas da auga e deixalas arrefriar a temperatura ambiente.
  3. Triturar as laranxas cocidas, con pel e todo, ata ter un puré fino. Reservar.
  4. Acender o forno a 160ºC.
  5. Bater os ovos e o azucre ata que estean ben mesturados.
  6. Engadir o puré de laranxas e mesturar completamente.
  7. Engadir a améndoa moída e remexer ata que estea ben integrada. Engadir o lévedo químico e mesturar ben.
  8. Pasar a mestura a un molde desmontable de silicona ( se non é de silicona untar o molde con manteiga).
  9. Meter no forno durante 1 hora e 30  minutos.
  10. Sacar a tarta do forno e deixar que arrefríe antes de sacala do molde.

Suxestión: cocer as laranxas con antelación para non ter que esperar a que arrefríen.




Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 4 horas

Con esta receita participo no evento HEMC#65 organizado por  LeBonVivant.

Comentarios

  1. Hola, me encanta tu receta y me gustaria hacerla , pero tengo una duda , cuando dices que haces el puré con la naranjas ¿ es con piel o sin piel ?, gracias

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    1. Hola Macu, las naranjas se cuecen enteras y se tritura todo, el puré se hace con piel. Espero que te guste la tarta, ya me contarás! Muchas gracias por tú visita

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  2. Hola Raquel
    muchas gracias por participar! Qué receta y que fotos tan bonitas :)
    Cuídate
    Cristina

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    1. Muchas gracias por tus comentarios. Saludos

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    2. Hola Raquel
      creo q el corrector me ha jugado una mala pasada :(
      Quería decir, Qué receta y que fotos tan bonitas!
      Cuídate y disculpa las molestias :)
      Cristina

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  3. Me parece una tarta impresionante, gracias!!!!!

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    1. Hola Marga. Muchas gracias por tú comentario, la verdad es que siendo tan sencilla es muy, muy, rica.

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  4. Este comentario foi eliminado polo autor.

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  5. Siempre es un placer venir a verte y como siempre... me llevo tu receta. Muchas gracias por compartirla. Un abrazo.

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  6. Olá, a primeira vez que vi uma receita deste bolo foi no livro da Nigella. É mesmo bom! E já fiz várias versões, fica bem com laranjas, clementinas, tangerinas. A próxima a experimentar é a do livro Jerusalem, do Ottolenghi.
    Maria

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    1. Ola María, teño moitas ganas de ter o libro Jerusalem, pareceume fantástico. Probareí algunha outra versión desta receita porque gustoume moitisimo. Obrigada polo teu comentario e ata pronto.

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