domingo, 11 de xaneiro de 2015

Torta de laranxas e améndoa

Ingredientes:

500 g de laranxas enteiras (aproximadamente 3 laranxas medianas), 250 g de azucre, 6 ovos, 250 g de améndoa moída, 10 g de lévedo químico.




Elaboración:

  1. Lavar ben as laranxas e poñelas a cocer enteiras nunha tarteira con abundante auga durante 2 horas.
  2. Despois das dúas horas sacar as laranxas da auga e deixalas arrefriar a temperatura ambiente.
  3. Triturar as laranxas cocidas, con pel e todo, ata ter un puré fino. Reservar.
  4. Acender o forno a 160ºC.
  5. Bater os ovos e o azucre ata que estean ben mesturados.
  6. Engadir o puré de laranxas e mesturar completamente.
  7. Engadir a améndoa moída e remexer ata que estea ben integrada. Engadir o lévedo químico e mesturar ben.
  8. Pasar a mestura a un molde desmontable de silicona ( se non é de silicona untar o molde con manteiga).
  9. Meter no forno durante 1 hora e 30  minutos.
  10. Sacar a tarta do forno e deixar que arrefríe antes de sacala do molde.

Suxestión: cocer as laranxas con antelación para non ter que esperar a que arrefríen.




Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 4 horas

Con esta receita participo no evento HEMC#65 organizado por  LeBonVivant.