Ingredientes:
500 g de laranxas enteiras (aproximadamente 3 laranxas medianas), 250 g de azucre, 6 ovos, 250 g de améndoa moída, 10 g de lévedo químico.Elaboración:
- Lavar ben as laranxas e poñelas a cocer enteiras nunha tarteira con abundante auga durante 2 horas.
- Despois das dúas horas sacar as laranxas da auga e deixalas arrefriar a temperatura ambiente.
- Triturar as laranxas cocidas, con pel e todo, ata ter un puré fino. Reservar.
- Acender o forno a 160ºC.
- Bater os ovos e o azucre ata que estean ben mesturados.
- Engadir o puré de laranxas e mesturar completamente.
- Engadir a améndoa moída e remexer ata que estea ben integrada. Engadir o lévedo químico e mesturar ben.
- Pasar a mestura a un molde desmontable de silicona ( se non é de silicona untar o molde con manteiga).
- Meter no forno durante 1 hora e 30 minutos.
- Sacar a tarta do forno e deixar que arrefríe antes de sacala do molde.
Suxestión: cocer as laranxas con antelación para non ter que esperar a que arrefríen.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 4 horas
Con esta receita participo no evento HEMC#65 organizado por LeBonVivant.
Hola, me encanta tu receta y me gustaria hacerla , pero tengo una duda , cuando dices que haces el puré con la naranjas ¿ es con piel o sin piel ?, gracias
ResponderEliminarHola Macu, las naranjas se cuecen enteras y se tritura todo, el puré se hace con piel. Espero que te guste la tarta, ya me contarás! Muchas gracias por tú visita
EliminarHola Raquel
ResponderEliminarmuchas gracias por participar! Qué receta y que fotos tan bonitas :)
Cuídate
Cristina
Muchas gracias por tus comentarios. Saludos
EliminarHola Raquel
Eliminarcreo q el corrector me ha jugado una mala pasada :(
Quería decir, Qué receta y que fotos tan bonitas!
Cuídate y disculpa las molestias :)
Cristina
Me parece una tarta impresionante, gracias!!!!!
ResponderEliminarHola Marga. Muchas gracias por tú comentario, la verdad es que siendo tan sencilla es muy, muy, rica.
EliminarEste comentario foi eliminado polo autor.
ResponderEliminarSiempre es un placer venir a verte y como siempre... me llevo tu receta. Muchas gracias por compartirla. Un abrazo.
ResponderEliminarMuchas gracias Sonsoles, espero que te guste. Un abrazo
EliminarUhmmm que rica!!! Bss
ResponderEliminarMuchas gracias por tu comentario. Bicos
EliminarOlá, a primeira vez que vi uma receita deste bolo foi no livro da Nigella. É mesmo bom! E já fiz várias versões, fica bem com laranjas, clementinas, tangerinas. A próxima a experimentar é a do livro Jerusalem, do Ottolenghi.
ResponderEliminarMaria
Ola María, teño moitas ganas de ter o libro Jerusalem, pareceume fantástico. Probareí algunha outra versión desta receita porque gustoume moitisimo. Obrigada polo teu comentario e ata pronto.
Eliminar