Ingredientes:
4 calamares medianos ( 2 por persoa), 1 limón, 1/2 cebola morada pequena, un chisco de pementa de chile, cilantro, un anaco pequeno de ananás, aceite de oliva virxe extra arbequina, amidón de millo (maizena).Elaboración:
- Limpar os calamares, quitarlles a pel e cortar en tiras de 3 ou 4 mm de grosor.
- Poñer auga a ferver e escaldar as tiras de calamar.
- Arrefriar as tiras de calamar con auga, coar e reservar.
- Cortar a cebola en anacos moi pequenos.
- Mesturar a cebola cos calamares.
- Engadir o zume do limón, remexer.
- Engadir a pementa de chile ao gusto.
- Picar fino o cilantro e engadir ao gusto.
- Botar un pouco de aceite e os anacos de ananás picados finos.
- Fritir en abundante aceite as cabezas dos calamares pasadas por maizena.
Recollida de Mario Sandoval
Elaboración: Fácil
Tempo aproximado: 30 minutos
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