Ingredientes:
300 g de arroz (de variedade axeitada para risotto), 300 g de azucre, 1,5 litros de leite, 5 ovos, a pel dun limón, 50 ml de licor de laranxa, a pel relada dunha laranxa, un pau de canela.Elaboración:
- Poñer ao lume o leite, o azucre, a pel de limón e o pau de canela.
- Cando empece a ferver engadir o arroz, deixar ao lume suave uns 25 minutos e remexer de vez en cando.
- Retirar do lume, sacar o pau de canela e a pel de limón e deixar repousar ata que arrefríe.
- Acender o forno a 180ºC.
- Separar as claras das xemas.
- Mesturar as xemas co licor e a pel relada dunha laranxa.
- Bater as claras ata punto de neve forte.
- Cando o arroz con leite estea frío engadir as xemas e mesturar completamente.
- Engadir as claras a punto de neve mesturando con suavidade para que non baixen.
- Botar a mestura a un molde desmontable.
- Meter no forno durante 1 hora e 15 minutos.
- Se a parte de enriba do pastel se torra demasiado tapalo con papel de aluminio e seguir cociñando.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 2 horas máis o tempo que tarde en arrefriar o arroz con leite.
exquisito!
ResponderEliminarsaludos
Muchas gracias¡
Eliminar