Galletas de mandarinas

Ingredientes:

1 ovo, 150 g de manteiga a temperatura ambiente, 200 g de fariña de améndoa, 200 g de fariña de repostaría sen glute, 100 g de azucre, 4 mandarinas, 1 xema de ovo, azucre glass.







Elaboración:

  1. Bater o ovo coa manteiga.
  2. Cando estean en pomada ir engadindo o azucre, a améndoa e a fariña.Seguir batendo.
  3. Espremer  unha mandarina e engadir o zume á masa.
  4. Relar a pel dunha mandarina e engadila á masa.
  5. Envolver a masa en film e facer un rolo con ela. Metela na neveira durante unhas 3 horas.
  6. Cortar as mandarinas restantes en toros moi finos e reservar.
  7. Acender o forno a 180ºC.
  8. Sacar a masa da neveira e cortar o rolo en discos duns 5 cm de diámetro para facer as galletas.
  9. Colocar as galletas en nunha bandexa de forno cuberta con papel. Separalas uns 2 cm.
  10. Poñer enriba de cada galleta un toro de mandarina, apretalo un pouco para que quede ben pegado á galleta.
  11. Pintar as galletas coa xema de ovo batida.
  12. Meter as galletas no forno durante 14 minutos.
  13. Sacalas do forno e deixalas arrefriar, botarlles por enriba azucre glass.

Dificultade: Media.