Saltar ao contido principal
Compota con figos, dátiles e máis
Ingredientes:
2 mazás reineta, 2 peras de inverno, 125 g de melocotóns secos, 125 g de figos secos, 125 g de dátiles, 125 g de uvas pasas de corinto, 126 g de ameixas pasas, 1/2 litro de viño tinto, 1 litro de auga, 175 g de azucre 1 pau de canela.
Elaboración:
- Poñer nunha tarteira ao lume o viño, a auga e o azucre. Deixar que ferva durante uns 15 minutos.
- Quitarlles a pebida ao dátiles e ás ameixas.
- Engadir todos os froitos secos á tarteira e deixalos cocer ao lume suave durante uns 20 minutos.
- Pelar as peras e as mazás e cortalas en anacos non moi pequenos.
- Engadir as mazás e as peras á tarteira, remexer e deixar que cozan ata que estean feitas.
- Servir quente ou fría ao gusto.
Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 1 hora
Cada vez que paso por aquí, alucino máis. Esta queda anotada para facer proximamente, para compensar excesos de Nadal. Unha aperta!
ResponderEliminarMoitas grazas polo teu comentario, xa verás o fácil que é de facer e o rica que queda. Un bico
Eliminar