Compota con figos, dátiles e máis

Ingredientes:

2 mazás reineta, 2 peras de inverno, 125 g de melocotóns secos, 125 g de figos secos, 125 g de dátiles, 125 g de uvas pasas de corinto, 126 g de ameixas pasas, 1/2 litro de viño tinto, 1 litro de auga, 175 g de azucre 1 pau de canela.





Elaboración:

  1. Poñer nunha tarteira ao lume o viño, a auga e o azucre. Deixar que ferva durante uns 15 minutos.
  2. Quitarlles a pebida ao dátiles e ás ameixas.
  3. Engadir todos os froitos secos á tarteira e deixalos cocer ao lume suave durante uns 20 minutos.
  4. Pelar as peras e as mazás e cortalas en anacos non moi pequenos.
  5. Engadir as mazás e as peras á tarteira, remexer e deixar que cozan ata que estean feitas.
  6. Servir quente ou fría ao gusto.


Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 1 hora

Comentarios

  1. Cada vez que paso por aquí, alucino máis. Esta queda anotada para facer proximamente, para compensar excesos de Nadal. Unha aperta!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Moitas grazas polo teu comentario, xa verás o fácil que é de facer e o rica que queda. Un bico

      Eliminar

Publicar un comentario

Encantaríame saber a túa opinión