Ingredientes:
200 g de azucre, 100 g de auga, 250 g de améndoa moída, 1 ovo, a pel dun limón relada.Elaboración:
- Separar a clara da xema do ovo.
- Poñer nun cazo a auga e o azucre . Quentar ata que a temperatura sexa duns 112ºC.
- Engadir a améndoa e remexer
- Engadir a pel relada de limón.
- Deixar arrefriar e engadir a clara de ovo, mesturar.
- Deixar repousar na neveira ata o día seguinte.
- Acender o forno a 200ºC.
- Formar boliñas ou outras figuras co mazapán.
- Poñer os mazapáns sobre unha bandexa de forno forrada con papel.
- Pintar os mazapáns coa xema de ovo.
- Meter no forno durante uns 6 ou 7 minutos, a media altura. Vixiar para que non se queimen.
- Sacar do forno, deixar arrefriar e gardar nunha caixa.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos.
Gústame moito o mazapán, unha receita moi boa. Saudos.
ResponderEliminarSe queres podes compartir as túas receitas no meu grupo de facebook:https://www.facebook.com/groups/1455365801390739/
Moitas grazas polo teu comentario, en canto poida mirarei o teu grupo
EliminarHe vuelto hoy, porque ayer deje un comentario pero por donde ando no tengo apenas cobertura y dudaba que hubiera sido publicado. Qué maravilla venir a verte, haces que todo parezca tan sencillo que dan ganas de ponerse a ello inmediatamente. Un abrazo enorme!!! Otra receta que me llevo para mi "despensa". Gracias por compartir.
ResponderEliminarMuchas gracias Sonsoles, me encantan tus visitas y tus comentarios
EliminarEste comentario foi eliminado polo autor.
ResponderEliminar