Mazapáns

Ingredientes:

200 g de azucre, 100 g de auga, 250 g de améndoa moída, 1 ovo, a pel dun limón relada.




Elaboración:

  1. Separar a clara da xema do ovo.
  2. Poñer nun cazo a auga e o azucre . Quentar ata que a temperatura sexa duns 112ºC.
  3. Engadir a améndoa e remexer 
  4. Engadir a pel relada de limón.
  5. Deixar arrefriar e engadir a clara de ovo, mesturar.
  6. Deixar repousar na neveira ata o día seguinte.
  7. Acender o forno a 200ºC.
  8. Formar boliñas ou outras figuras co mazapán.
  9. Poñer os mazapáns sobre unha bandexa de forno forrada con papel.
  10. Pintar os mazapáns coa xema de ovo.
  11. Meter no forno durante uns 6 ou 7 minutos, a media altura. Vixiar para que non se queimen.
  12. Sacar do forno, deixar arrefriar e gardar nunha caixa.


Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos.