Curry de coliflor e tofu

Ultimamente estou a buscar receitas con  tofu que teñan moito sabor, xa que o  tofu é totalmente  insípido, polo menos o que podo comprar eu. O  curry está cheo de sabor e é versátil en canto ás especias que se poden utilizar. É unha receita sinxela que se pode preparar con antelación. Pode facerse exactamente  a mesma receita sen utilizar o  tofu, estará igual de rica.


Ingredientes:

  • Media coliflor mediana
  • 275 g de tofu firme
  • 2 dentes de allo
  • 1 anaco de xenxibre duns 2 cm
  • 200 g de tomate triturado
  • 400 ml de leite de coco
  • 1 culleriña de coandro triturado
  • 1 culleriña de comiño triturado
  • 1 culleriña de curry
  • 1 culleriña de cúrcuma en po
  • Media culleriña de chile seco triturado
  • Uns 2 cm de pau de canela
  • Unha presa de anacardos naturais
  • Sal
  • Aceite de oliva virxe
  • Unhas follas de coandro
  • Uns anacos da parte verde dunha cebola fresca.


Elaboración:

  1. Unhas horas antes de empezar a preparación envolver o anaco de tofu con papel de cociña e poñer enriba un peso para que perda auga.
  2. Cortar a coliflor en anacos , cortar o tofu en anacos.
  3. Poñer a coliflor e o tofu nunha fonte de forno, botarlles un pouco de aceite e metelos no forno a 160ºC ata que collan un pouco de cor torrada.
  4. Poñer un pouco de aceite nunha tarteira a lume medio.
  5. Engadir o pau de canela e os anacardos.
  6. Cando os anacardos empezen a torrar engadir os dentes de allo e o xenxibre triturados, e o resto das especias.
  7. Agregar o tomate, remexer e deixar cociñar uns minutos.
  8. Botar á tarteira a coliflor e o tofu, remexer e a continuación poñer o leite de coco.
  9. Deixar ferver lentamente ata que a coliflor estea feita.
  10. Probar e rectificar de sal.
  11. Servir poñendo por enriba unhas follas de coandro, uns anacos da parte verde dunha cebola fresca e algúns anacardos tostados.

Dificultade: Moi fácil.

Tempo aproximado: 45 minutos.

Alérxenos:



Comentarios