Hoxe dúas receitas nunha. Por un lado a receita tradicional de polvoróns, que leva manteiga de porco, e polo outro a receita vegana con aceite de oliva, as dúas sen glute. Utilicei un aceite de variedade Arbequina moi suave para que o seu sabor non predomine nos polvoróns.
Nos dous casos a receita é moi sinxela. Os polvoróns teñen que arrefriar completamente antes de manipulalos porque rompen con moita facilidade.
Tradicional
Ingredientes:
- 300 g de fariña de arroz
- 125 g de améndoa moída
- 75 g de azucre glas+ 2 culleres
- 1 culleriña de canela en po
- 1 chisco de sal
- 150 g de manteiga de porco a temperatura ambiente
- 1 culler de sésamo
Veganos
Ingredientes:
- 300 g de fariña de arroz
- 125 g de améndoa moída
- 75 g de azucre glas+ 2 culleres
- 1 culleriña de canela en po
- 1 chisco de sal
- 150 g de aceite de oliva virxe extra dunha variedade suave
- 1 culler de sésamo
Elaboración:
- Acender o forno a 170ºC
- Mesturar a fariña e a améndoa.
- Espallar a mestura nunha fonte do forno e poñela nel durante una 25 minutos.
- Remexer de vez en cando e retirar cando empece a coller unha lixeira cor torrada.
- Deixar arrefriar.
- Poñer nun recipiente e engadir o resto de ingredientes. A manteiga de porco, na receita tradicional, e o aceite de oliva na receita vegana.
- Mesturar ata ter unha masa compacta.
- Envolver a masa en papel de forno e metela no frigorífico durante unha hora.
- Acender o forno a 210ºC co grill.
- Sacar do forno e aplanar a masa ata que teña un grosor de 2 cm aproximadamente. Cortar os polvoróns cun cortapastas e ir colocándoos nunha bandexa do forno forrada con papel.
- Meter os polvoróns no forno entre 6 ou 8 minutos, aproximadamente, ou ata que empecen a tostarse na superficie.
- Sacar do forno e deixalos arrefriar completamente.
- Botarlles por enriba azucre glas.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 30 minutos máis o tempo de arrefriado da fariña e o de repouso da masa.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión