Quiche de allo porro asado

Eu utilizo moito allo porro para cociñar, gústame moito, e como teño uns estupendos na horta penseí en asalos e facer unha quiche con eles. Este tipo de receitas son moi fáciles de facer e ademais pode cociñarse con antelación e tomarse quente ou a temperatura ambiente. Acompañada dunha ensalada está riquísima.

Ingredientes:

Masa
  • 100 g de fariña de arroz
  • 60 g de amidón de millo
  • 4 g de psyllum moído
  • 1 ovo mediano
  • 80 g de manteiga fría
  • 2 culleres de auga moi fría

Recheo:
  • 3 allos porros medianos
  • 2 ovos
  • 50 ml de leite evaporado
  • 30 g de queixo parmesano relado
  • Pementa negra moída
  • Sal
  • Aceite de oliva

Elaboración:

Masa
  1. Cortar a manteiga en cubos dun cm de lado.
  2. Mesturar a manteiga, a fariña de arroz, o amidón de millo e o psyllum. Pode facerse a man ou na batedora.
  3. Cando teñamos como unha especia de area engadir o ovo. Seguir mesturando.
  4. Se non se forma unha masa compacta engadir unha culleriña de auga e se é necesario engadir máis ata ter unha masa compacta. A cantidade de auga necesaria vai depender do tamaño do ovo.
  5. Facer unha bóla coa masa e chafala un pouco. Envolvela en flime e gardala na neveira. Ten que repousar polo menos unha hora.

Recheo:
  1. Poñer os allos porros enteiros nunha bandexa de forno, botarlles un pouco de aceite de oliva.
  2. Meter no forno a 180ºC durante uns 20 minutos.
  3. Sacar do forno e deixar arrefriar.
  4. Retirar as follas de fóra que estean duras.
  5. Cortar os allos porros en toros duns 2 cm.
  6. Bater os ovos xunto co leite evaporado, a pementa e o sal. Reservar.

Montaxe:
  1. Sacar a masa da neveira e estirar cun rolete ata que teña un grosor duns 4 mm.
  2. Forrar coa masa un molde desmontable duns 15 cm de diámetro. Deixalo repousar na neveira uns 20 minutos.
  3. Sacar o molde da neveira e poñer enriba da masa algún peso para que non suba ao enfornar. Meter o molde no forno prequentado a180ºC.  Deixalos no forno ata que empece a dourarse nos bordos.
  4. Sacar do forno e repartir os anacos de allo porro na torta.
  5. Botar a mestura de ovos e leite ata enchela.
  6. Relar o queixo por enriba.
  7. Meter no forno a 180ºC ata que a superficie estea dourada, uns 20 ou 25 minutos.


Dificultade: Media

Tempo aproximado: 1 hora máis os tempos de repouso.

Alérxenos:

Comentarios