Ás veces vas deixando restos de paquetes de produtos conxelados e un día decides usalos todos para unha receita, esta é deste tipo. Hoxe no conxelador había espinacas e vaíñas de edamame . Tamén tiña, na despensa, un paquete aberto de froitos secos e outro de uvas pasas, con todo isto ocorréuseme facer estas espinacas cremosas. Unha receita moi fácil e moi saborosa.
Dificultade: Moi fácil
Ingredientes:
- 500 g de espinacas conxeladas
- 300 g de vaiñas de edamame conxelado
- 1 cebola mediana
- 1 dente de allo
- 2 culleriñas de amidón de millo
- 150 ml de nata para cociñar
- 50 g queixo parmesano relado
- 100 g de froitos secos variados
- Unha presa de uvas pasas
- Pementa negra
- Noz moscada
- Sal
- Aceite de oliva virxe
Elaboración
- Desconxelar as espinacas e vaíñas de soia (edamame ).
- Abrir as vaiñas de soia e sacar as sementes, reservar.
- Picar a cebola e poñela nunha tarteira cun pouco de aceite, engadir o allo picado.
- Deixar que se pochen a cebola e o allo a lume suave.
- Triturar os froitos secos, poñelos nunha tixola a lume suave, cando empecen a torrarse lixeiramente sacalos do lume e reservar.
- Cando a cebola estea transparente engadir as uvas pasas e deixar que se cociñen uns minutos.
- Engadir as espinacas e o edamame .
- Botar o amidón de millo e remexer. Engadir a nata e remexer outra vez.
- Deixar ao lume suave, engadindo a pementa,a noz moscada e o sal.
- Despois duns minutos probar e rectificar de sal se é necesario.
- Botar a unha fonte que podia meterse no forno.
- Estender por enriba o queixo relado e os froitos secos.
- Meter no forno a 180ºC ata que a superficie estea lixeiramente torrada.
- Servir inmediatamente.
Dificultade: Moi fácil
Tempo aproximado: 40 minutos máis o tempo de deconxelación.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión