Gústanme moito as croquetas, as que máis as de xamón, aínda que sempre teño ganas de probar outras. Cando vin a receita de croquetas de brócoli pensei que lles quedaría ben o queixo azul e aquí están. O sabor do queixo azul é moi potente é mellor non engadir moito para que se poidan notar o resto de sabores. Como sempre pasa coas croquetas sen glute, darlles forma e envolvelas dará un pouco máis de traballo que no caso de facelas con glute.
Ingredientes:
- 1 allo porro pequeno
- 1 brócoli pequeno
- 1 dente de allo
- 25 g de amidón de millo
- 25 g de manteiga
- 250 ml de leite
- 40 g de queixo azul
- Pementa negra moída
- Sal
- Pemento doco ao gusto
- 1 ovo grande
- Pan relado sen glute
Elaboración:
- Cortamos o brócoli en anacos máis ou menos iguais, cocemos ao vapor e reservamos.
- Picamos o allo porro e o dente de allo.
- Na metade do leite disolvemos o amidón de millo.
- Poñemos a manteiga nunha tarteira ao lume suave e engadimos o allo porro e o dente de allo e deixamos que se cociñen ata que o allo porro estea transparente pero sen coller cor. Engadimos o pemento doce ao gusto e enseguida o leite.
- Cando a mestura empece a quentarse engadimos o leite mesturado co amidón de millo. Remexemos ata que a masa empece a espesar.
- Cortamos o brócoli en anacos pequenos e os engadimolos á masa.
- Engadimos o queixo azul en anacos pequenos, remexemos ata que se funda.
- Engadimos un pouco de pementa moída e rectificamos de sal, se é necesario.
- Remexemos e deixamos a mestura cociñándose uns 5 minutos.
- Pasamos a masa a unha fonte e deixámola arrefriar.
- Unha vez fría facemos boliñas de, aproximadamente, 3 cm de diámetro e envolvemos as croquetas pasándoas por pan relado, ovo batido e outra vez pan relado.
- Fritimos as croquetas en aceite ben quente ata que estean douradas.
Dificultade: Media, as croquetas sen glute, feitas con amidón de millo, dan máis traballo para envolvelas
Tempo aproximado: 1 hora 30 minutos.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión