Empanada de grelos, lacón e queixo

A empanada é unha desas cousas que botas de menos cando non podes tomar glute, e non queda outra que facela ti mesma. Nesta ocasión non quería complicar moito a receita e por iso optei por utilizar preparados panificables. 

A mestura de grelos, lacón e pemento é boísima, se ademais engadimos queixo temos unha combinación que non pode fallar.

Coas cantidades indicadas podemos facer unha empanada duns 30 cm de diámetro.


Ingredientes:

Para a masa:

  • 200 g de fariña Mix It Rústico de Schär
  • 270 g de fariña Mix B Mix Pan de Schär
  • 2 ovos, un para pincelar
  • 100 ml de aceite de oliva
  • 300 ml de auga
  • 1 culleriña de fermento seco
  • 1 culleriña de sal

Recheo:

  • Unha presa de grelos
  • 200 g de lacón cocido cortado en talladas
  • 150 g de queixo Arzúa- Ulloa cortado en talladas
  • Pemento doce
  • 1 cebola mediana
  • Aceite de oliva virxe


Elaboración:

Masa:
  1. No vaso da amasadora poñemos as dúas fariñas xunto co sal e o fermento sen que se toquen. 
  2. Engadir a auga morna, o aceite e un ovo. 
  3. Mesturar todo ben ata conseguir unha masa homoxénea, envolvela nun filme e deixala repousar na neveira mentres preparamos o recheo.
Recheo:
  1. Poñer auga a ferver nunha tarteira cun pouco de sal.
  2. Cocer os grelos ata que estean tenros. Se prefires quitarlles o amargor, cambiar a auga despois de que fervan uns minutos e volver a poñer auga nova a ferver e engadir outra vez os grelos. Se se fai deste xeito engadir o sal na última auga.
  3. Sacar os grelos da auga e deixalos escorrer.
  4. Picar a cebola e poñela nunha tixola cun pouco de aceite de oliva, facer ao lume suave ata que estea transparente.
  5. Picar os grelos en anacos miúdos.
  6. Engadir os grelos á tixola coa cebola, remexer e deixar cociñar durante uns minutos.
Montaxe:
  1. Dividir a masa en dous anacos iguais.
  2. Colocar cada anaco entre dous papeis de enfornar e estirar con axuda dun rodete.
  3. Formar dous círculos e reservar. 
  4. Colocar unha das masas sobre a bandexa do forno sen retirar o papel da base. Engadir os grelos coa cebola repartíndoos por toda a superficie.
  5. Poñer por enriba dos grelos as talladas de lacón e botar un pouco de pemento, por último poñer as talladas de queixo.
  6. Tapar coa outra parte da masa e pechar o bordo.
  7. Pintar a superficie cun ovo batido.
  8. Meter a empanada no forno a 160ºC ata que estea dourada.

Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos
Alérxenos:



Comentarios