Cun bote de garavanzos, e pouco máis, podemos elaborar unhas "hamburguesas" vexetarianas moi ricas e moi fáciles de cociñar. Se queremos preparalas con antelación non hai ningún problema pódese gardar a pasta na neveira e mesmo conxelala . Quedan moi ricas acompañadas coa crema de queixo Feta, e tamén lles vai ben calquera salsa picante.
Ingredientes:
Hamburguesas
- 400 g de garavanzos cocidos
- 100 g de arroz integral cocido
- 10 g de follas de cilantro fresco
- 1 cebola morada, pequena
- 3 dentes de allo
- 50 g de fariña de garavanzo
- 1 culleriña de comiño moído
- 1 culler de aceite de oliva
- Pementa negra moída e sal ao gusto
Crema Feta
- 50 g de queixo Feta
- 75 g de iogur grego
- Sal e pementa ao gusto
Elaboración:
- Poñer todos os ingredientes nun procesador de alimentos e triturar ata ter unha pasta homoxénea.
- Deixar a pasta na neveira repousando. Canto máis tempo estea repousando mellor, como mínimo deixala 15 minutos.
- Acender o forno a 180ºC
- Facer unhas 8 porcións iguais e darlles forma de hamburguesas.
- Quentar un pouco de aceite, nunha tixola, a lume medio-alto e dourar as hamburguesas polas dúa caras.
- Colocalas nunha fonte de forno con papel sulfurizado e fornear durante 15-20 minutos.
- Para a crema de Feta mesturar, na batedora, todos os ingredientes.
- Servir as hamburguesas coa crema Feta , cebola morada e algunha salsa picante.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 50 minutos máis o tempo de repouso.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión