O inverno non parece o momento máis axeitado para tomar xeados, con todo é cando as laranxas e mandarinas están máis saborosas así que hai que aproveitar se queremos facer xeados naturais.
Nesta receita ademais de usar o zume de mandarina tamén engadín a polpa que quedou no espremedor, así o xeado ten moito máis sabor.
Ingredientes:
325 g de leite condensado, 180 g de iogur grego, 100 ml de auga, 200 ml de zume de mandarina e a polpa que quede no espremedor.Elaboración:
- Mesturar todos os ingredientes. Ademais de engadir o zume de mandarina engadir, tamén, a polpa da mandarina que quedou no espremedor.
- Remexer ata ter unha crema homoxénea, non bater a mestura para que non colla aire.
- Gardar na neveira ata o día seguinte.
- Pasar o preparado á máquina de xeados*.
- Gardar no conxelador.
- Para consumir sacar un pouco antes.
Dificultade: Moi fácil
Tempo aproximado: 1h máis o repouso.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión