Ingredientes:
500 g de noces, 1 litro e medio de leite, 4 culleres de azucre, 2 culleres de azucre invertido.
Elaboración:
- Mesturar todos os ingredientes nunha tarteira e poñelos ao lume suave.
- Deixar facer moi despacio durante uns 70 ou 80 minutos. Ten que quedar cunha consistencia como de natas lixeiras.
- Coar a mestura para separar as noces.
- Engadir ao líquido algunhas das noces e trituralas coa batedora.
- Deixar que a mestura arrefríe e despois gardala ata o día seguinte na neveira.
- Pasar o preparado á máquina de xeados*.
- Gardar no conxelador.
- Para consumir sacar un pouco antes.
*Pode facerse sen máquina metendo a mestura no conxelador ata que empece a conxelar, entón sácase e bátese, repítese esta operación ata que o xeado quede cremoso.
Dificultade: Moi fácil
Tempo aproximado: 1h e 30 minutos máis o repouso.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión