Penso que non estamos moi afeitos a tomar o aguacate como o que é, unha froita, o utilizamos case sempre de maneira salgada, así que cando vin esta tarta en varios sitios de internet, chamoume moito atención. É unha torta fácil de facer e non necesita forno nin cociñar ningún ingrediente.
A maioría de tortas de lima ou limón levan moitos ovos e manteiga polo que son moi pesadas, esta é xusto o contrario. Ao recheo non lle puxen nada de azucre porque me pareceu que a base xa era bastante doce e a verdade que acertei, así queda máis equilibrada entre o doce da base e o acedo do recheo.
200 g de noces variadas (macadamia, pacanas e normais), 7 dátiles medjool, 50 g de coco relado, 1 culler de aceite de xirasol, 1 culler de zume de lima, a pel relada de media lima.
Para o recheo
2 aguacates maduros, o zume de 3 ou 4 limas, 100 ml de leite de coco, a pel relada dunha lima, 1 culler de aceite de xirasol.
Recheo
A maioría de tortas de lima ou limón levan moitos ovos e manteiga polo que son moi pesadas, esta é xusto o contrario. Ao recheo non lle puxen nada de azucre porque me pareceu que a base xa era bastante doce e a verdade que acertei, así queda máis equilibrada entre o doce da base e o acedo do recheo.
Ingredientes:
Para a base200 g de noces variadas (macadamia, pacanas e normais), 7 dátiles medjool, 50 g de coco relado, 1 culler de aceite de xirasol, 1 culler de zume de lima, a pel relada de media lima.
Para o recheo
2 aguacates maduros, o zume de 3 ou 4 limas, 100 ml de leite de coco, a pel relada dunha lima, 1 culler de aceite de xirasol.
Elaboración:
Base- Poñer todos os ingredientes nun procesador e triturar ata ter unha pasta. Se se tritura moito as noces empezarán a botar aceite.
- Cubrir coa pasta o molde que vaia a utilizarse e gardar no conxelador.
Recheo
- Poñer todos os ingredientes nun procesador e triturar ata ter unha crema suave.
- Encher o molde preparado coa pasta anterior.
- Poñer no conxelador.
- Sacar do conxelador 5 minutos antes de servir.
- Adornar con noces caramelizadas, froitos vermellos e pel relada de lima.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión