Nada máis clásico que un flan, pero a quen no lle gusta? Este está feito con leite condensado e leite evaporado aromatizados con canela e pel de limón, queda moi saboroso. A receita non ten ningunha dificultade, pero eso si coidado á hora de facer o caramelo que pode superar os 160ºC.
Ingredientes:
1 bote pequeno de leite condensado (350g), 4 ovos, 500 ml de leite evaporado, 200 g de azucre, 1 pau de canela, a pel dun limón.
Elaboración:
- Poñer a quentar o leite evaporado xunto co pau de canela e a pel de limón.
- Cando empece a ferver retirar do lume e deixar ata que estea morno.
- Mesturar co leite condensado.
- Bater os ovos e engadilos á mestura anterior.
- Poñer nun cazo os 200 g de azucre e quentalos a lume medio ata que se faga un caramelo escuro.
- Pasar o caramelo aos moldes ou molde, nos que se quere facer o flan, repartilo polo fondo xirando o recipiente.
- Acender o forno a 150ºC.
- Coar a mestura de leite e ovos e repartila nos moldes.
- Meter os moldes ao forno nunha bandexa con auga.
- Dependendo do tamaño dos moldes os flans estarán despois de 40 ou 60 minutos. Para comprobar que están feitos introducir un coitelo, se sae limpo é que están listos.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 90 minutos.
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión