Por fin me decidín a facer os pasteis de nata¡¡ Hai moito tempo que levo dándolle voltas, porque a verdade son moi ricos. Noutra ocasión que intentei facelos a cousa rematou en desatre. Hoxe saíron ben, agora si que ninguén espere que sexan iguais que os con glute, sobre todo porque a masa follada sen glute, ummm..., polo demais a receita é fácil.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos:
Ingredientes:
250 ml de leite, 30 g de amidón de millo, 200 g de azúcre, 100 ml de auga, 4 xemas de ovo, 1 pau de canela, uns anacos da pel dun límón, unha prancha de masa follada sen glute.Elaboración:
- Poñer a quentar 200 ml de leite co pau de canela e a pel de limón.
- Disolver o amidón de millo en 50 ml de leite frío.
- Cando o leite empece a ferver engadir o amidón disolto e remexer ata que a crema espese. Retirar do lume e reservar.
- Poñer a quentar o azucre coa auga. Deixar ferver 5 minutos.
- Engadir o xarope á crema sen deixar de remexer. Deixar que a mestura arrefríe.
- Cando a mestura estea fría engadir as xemas de ovo e remexer.
- Coar a crema e reservar.
- Facer un rolo coa prancha de masa follada.
- Cortar anacos duns 3 cm de longo.
- Poñer cada anaco nun molde de flan ou de madalenas. Apretar a masa para darlle a forma do molde.
- Deixar o fondo máis fino que os laterais.
- Pinchar cun garfo o fondo dos moldes.
- Verter a crema en cada molde, enchéndoos un terzo.
- Meter no forno a 240ºC durante 20 minutos.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos:
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión