Coa calor sempre estou buscando receitas fresquiñas , fáciles de cociñar e que poida preparar con antelación. Esta crema fría cumpre todos eses requisitos. Para facela o máis importante é atopar aguacates no seu punto de maduración, cousa que ás veces non é fácil. No momento de servila eu utilicei pipas de xirasol tostadas e unhas pingas de tabasco, pero pode servirse con calquera outra cousa, ovo cocido picadiño, xamón, etc...
Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 40 minutos.
Alérxenos:
Pódese prescindir do iogur
Comprobar que o caldo vexetal non leve apio
Pódese prescindir dos froitos secos
Ingredientes:
4 allos porros medianos, 2 aguacates no seu punto, 1 litro de caldo vexetal suave, 1 iogur, sal, pementa negra moída, froitos secos tostados e salsa tabasco, 1 lima, aceite de oliva virxe extra.Elaboración:
- Lavar e picar os allos porros.
- Poñer, nunha tarteira, un pouco de aceite a quentar.
- Engadir os allos porros picados e facelos a lume suave.
- Cando empecen a estar transparentes engadir o litro de caldo vexetal, se o caldo está moi concentrado pódese engadir 0,5 l de caldo e 0,5 l de auga.
- Deixar cocer ata que os allos porros estean moi feitos.
- Pasalos á batedora e triturar.
- Engadir os dous aguacates pelados e o iogur e seguir triturando ata ter unha crema homoxénea.
- Engadir o zume da lima e volver a bater.
- Engadir sal e pementa negra ao gusto.
- Deixar arrefriar na neveira.
- Para acompañar torrar anacos de froitos secos, eu utilicei pipas de xirasol.
- No momento de servir engadir por enriba os froitos secos e unhas pingas de tabasco.
Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 40 minutos.
Alérxenos:
Pódese prescindir do iogur
Comprobar que o caldo vexetal non leve apio
Pódese prescindir dos froitos secos
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión