domingo, 3 de abril de 2016

Torta de allos caramelizados

Cando atopei esta receita no libro "El gourmet vegetariano" de Yotam Ottolenghi, pensei que era un desafío, non acababa de convencerme unha receita con tanto allo. A min gústame o sabor que dá o allo ao cociñalo pero non me gusta comelo, así que pensei que ía ser difícil que me gustase esta torta. Cando a probei quedei sorprendida, os allos teñen un sabor moi suave lixeiramente doces e a combinación cos queixos e as herbas é perfecta. Está claro que a vou a repetir moitas veces. E ademais, cousa bastante importante, os allos non repiten nada¡¡¡


Ingredientes (para 4 moldes de 10 cm de diámetro):

1 prancha de masa follada sen glute, 24 dentes de allos, 60 g de queixo de cabra fresco, 60 g de queixo de cabra curado, 1 ovo, 100 ml de nata para montar, 1 culler de aceite de oliva virxe extra, 1 culleriña de vinagre balsámico, 1/2 culler de azucre moreno, 1 culleriña de romeu picado, 1 culleriña de tomiño picado, sal, pementa negra moída.


Elaboración:

  1. Estirar a masa e forrar os moldes con ela.
  2. Quentar o forno a 180ºC.
  3. Cubrir a masa con papel de forno e colocar peso enriba, meter no forno durante 20 minutos.
  4. Sacar os moldes do forno, retirar o peso e o papel de forno, volver a meter os moldes no forno durante 5 ou 10 minutos ata que a masa colla cor. 
  5. Sacar do forno e reservar.
  6. Mentres se coce a masa poñer os dentes de allo nun cazo ben cubertos de auga e quentar a lume suave. Deixar escaldar os dentes de allo durante uns 5 minutos, despois sacalos da auga e deixar que escorregen ben a auga.
  7.  No mesmo cazo, xa seco, poñer a culler de aceite e engadir os dentes de allo , fritilos a lume alto ata que empecen a estar dourados.
  8. Engadir a culleriña de vinagre e 200 ml de auga. Deixar ferver durante uns 10 minutos.
  9. Engadir o romeu, o tomiño e o azucre, baixar o lume e deixar fervendo durante uns10 minutos ata que se evapore a maior parte do líquido e os dentes de allo estean cubertos dun caramelo escuro.
  10. Cortar en anacos pequenos os dous tipos de queixo e repartilos nos moldes.
  11. Poñer en cada molde 6 dentes de allo e regalos co caramelo.
  12. Bater o ovo, mesturar coa nata e engadir un pouco de sal e pementa.
  13. Repartir a mestura anterior nos moldes de maneira que se vexan os dentes de allo e algúns anacos de queixo.
  14. Quentar o forno a 160ºC e meter os moldes. Deixalos ata que o recheo das tortas colla cor.
  15. Esparcir unhas poliñas de tomiño por enriba de cada torta.




Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora
Alérxenos: