Desde hai pouco tempo gústame o puntiño amargo das preparacións que levan pel de laranxa, así que por fin decidinme a preparar marmelada de laranxa. Case sempre as receitas de marmelada indican que se utilice o mesmo peso de azucre que de froita, para min así quedan demasiado doces e sempre poño menos. A quen lle guste moito o amargo da pel de laranxa pode saltarse os puntos 1 e 2 da receita, eu fágoo así porque queda menos amarga.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora o primeiro día, 2 horas o segundo
Alérxenos: Non contén
Ingredientes:
1 kg de laranxas, 600 g de azucre, 1 l de auga, 1 anís estrelado, 5 vaíñas de cardamomo, auga , 1 chisco de sal.Elaboración:
- Cortar as laranxas en toros moi finos, pode facerse cunha mandolina.
- Poñer as laranxas na tarteira cubertas de auga e engadir o chisco de sal. Poñer ao lume.
- Cando empecen a ferver retirar do lume, quitar a auga e refrescar as laranxas con auga fría.
- Volver a poñer as laranxas na tarteira engadir o litro de auga, o cardamomo e o anís.
- Deixar que fervan uns 30 minutos , apagar o lume e deixalas repousar ata o día seguinte.
- Engadir o azucre e poñer a ferver ao lume suave e sen remexer.
- Cando a temperatura estea próxima a 100ºC remexer de vez en cando.
- A marmelada estará feita cando acade unha temperatura de 104º ou 105ºC.
- Deixar que arrefríe e pasar a marmelada a botes de cristal ben limpos.
- Se vai consumirse en poucos día pode gardarse na neveira, senón pechar os botes facendo o baleiro.
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora o primeiro día, 2 horas o segundo
Alérxenos: Non contén
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión