Xa comentei noutra ocasión que a vieira é o meu molusco preferido, por fin tiven tempo de facelas ao modo tradicional, con moita cebola pochada. Esta receita asócioa a celebracións, é un prato que sempre tomamos na cea de noiteboa; En realidade é unha receita moi sinxela sempre sae ben, só se necesitan unhas vieiras de bo tamaño.
Ingredientes:
6 vieiras grandes, 6 cebolas medianas, 2 dentes de allo, 1 folla de loureiro pequena, 50 ml de viño branco tipo Rias Baixas, azafrán, aceite de oliva virxe extra, sal, pan relado sen glute.
Elaboración:
- Limpar as vieiras e reservar.
- Pelar e picar as cebolas.
- Poñer a cebola picada nunha tarteira con pouco aceite a lume baixo.
- Deixar que a cebola se poche suavemente sen que colla cor.
- Cando a cebola estea case feita engadir a folla de loureiro e os dentes de allo picados.
- Engadir o viño, o azafrán e o sal.
- Acender o forno a 180ºC.
- Cando a cebola estea feita poñer as vieiras na parte curva da súa cuncha.
- Cubrir as vieiras coa cebola e meter no forno.
- Cando comeza a dourarse a cebola engadir por enriba un pouco de pan relado.
- Deixar que se gratinen durante uns 15 minutos.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 2 horas.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión