Encántame a améndoa así que todas as preparacións que a leven gústanme moitísimo. Este biscoito é ben fácil e ademais, así doulle outro uso á polenta. Coma sempre o tempo de forno é orientativo. O biscoito non subo moito así que mellor non utilizar un molde máis grande con estas cantidades.
Adaptada de "The baked apple"
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora.
Ingredientes:
4 ovos, 300 g de iogur grego, 180 g de améndoa moída, 90 g de polenta, 100 g de manteiga a temperatura ambiente,120 g de azucre, a pel relada dunha lima, as sementes de media vaíña de vainilla, un chisco de sal, 2 culleriñas de lévedo químico, améndoas fileteadas.Elaboración:
- Bater a menteiga co azucre ata ter unha pomada.
- Ir engadindo os ovos de un en un, esperando a que o ovo estea ben incorporado antes de engadir o seguinte.
- Engadir a pel relada e a vainilla, seguir batendo.
- Engadir o iogur e seguir batendo.
- Engadir o resto dos ingredientes sen deixar de bater.
- Pasar a mestura a un molde, de silicona, desmontable duns 24 cm.
- Adornar con améndoas fileteadas.
- Meter no forno a 170ºC durante uns 40 minutos.
Adaptada de "The baked apple"
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión