Na miña horta danse moi ben as cabaciñas así que teño que darlles saída pensado calquera maneira de aproveitalas. Esta torta é unha maneira fácil de preparar unha cea ou un primeiro prato para o mediodía. Coma sempre que fago unha masa sen glute aviso que dá un pouco a lata, polo demais a receita é sinxela.
Ingredientes:
Para a masa: 100 g de fariña de améndoa, 100 g de fariña de arroz integral, 85 g de manteiga, un ovo.Para o recheo: 100 g de queixo mozzarella relado, 8 ou 10 toros de cabaciña cortados moi finos, 6 tomates cherry, queixo parmesano relado, pementa negra moída, aceite de oliva virxe extra, 1 dente de allo pequeno.
Elaboración:
Masa:
- Poñer as fariñas no recipiente da batedora, cortar a manteiga fría en anacos e mesturar coas fariñas.
- Engadir o ovo e mesturar.
- Amasar un pouco.
- Estirar a masa entre dous papeis de forno ata deixar unha capa fina.
Recheo:
- Botar o queixo mozzarella enriba da masa deixando unha marxe duns 2 cm.
- Cubrir o queixo cos toros de cabaciña e botar un pouco de pementa negra por enriba.
- Cortar os tomates en cuartos e distribuílos sobre a cabaciña.
- Relar o dente de allo sobre a torta. Botar un chisco de sal.
- Dobrar a marxe da masa sobre o recheo.
- Meter no forno a 190ºC con lume por abaixo e por enriba durante uns 20 minutos.
- Servir quente
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión