Encántanme os xeados e cada vez teño máis ganas de experimentar con novos sabores. Non hai moito tempo probei nun restaurante un de cebola que estaba riquísimo.
Este xeado de queixo e aceite de oliva é moi, moi fácil de facer, o sabor que predomina é o do queixo, o aceite dalle un punto final moi agradable. Utilicei a variedade arbequina, é un aceite que me gusta moito pola súa suavidade e os aromas afroitados que ten.
Ingredientes:
300 g de queixo fresco, 200 ml de nata (35%), 150 ml de aceite de oliva virxe extra variedade arbequina, 75 g de azucre, 75 ml de auga.Elaboración:
- Poñer a ferver durante 2 ou tres minutos a auga co azucre.
- Mentres bater o queixo e a nata ata que estean ben mesturados.
- Engadir o xarope, seguir batendo.
- Engadir o aceite e seguir batendo ata que todo estea ben mesturado.
- Reservar a crema na neveira ata que estea ben fría.
- Poñer a crema na máquina de xeado ata que se forme un xeado cremoso.
- Gardar o xeado no conxelador. Para servir sacalo do conxelador uns 10 minutos antes.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 20 minutos, máis o tempo de repouso na neveira.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión