Pastel de arroz de Bilbao

A este pastel chamabámolo na miña casa o pastel de arroz que non leva arroz. É un pastel típico de Bilbao, téñeno en todas as pastelarías normalmente como pasteliños individuais, son tartaletas  de masa follada recheas . Agora que a miña dieta é sen glute substitúo a fariña de trigo, da maioría das receitas, por fariña de arroz, e o sabor segue sendo o mesmo. Din que o pastel o trouxeron os mariñeiros bilbaínos das Filipinas, onde si utilizaban fariña de arroz, pero en Bilbao foi substituída por fariña de trigo.



Ingredientes (para un molde de 23 cm):

6 ovos, 250 g de fariña de arroz, 200 g de azucre, 1 l de leite, 150 g de manteiga a temperatura ambiente.

Elaboración:

  1. Acender o forno a 200ºC.
  2. Bater a manteiga co azucre ata ter unha crema.
  3. Engadir un a un os ovos batendo ben cada un antes de engadir o outro.
  4. Unha vez engadidos os ovos ir engadindo a fariña, pouco a pouco, sen deixar de bater.
  5. Engadir o leite de pouco en pouco batendo a mestura. Neste punto a mestura pode ter aspecto de "cortada", é porque debido á diferenza de temperatura a manteiga queda como en grumos.
  6. Pasar a mestura a unha tarteira e quentar moi suave ata que a manteiga volva estar ben mesturada.
  7. Pasar a mestura a un molde desmontable, engrasado e enfariñado ou a un de silicona.
  8. Meter no forno a 200ºC durante uns 15 minutos, baixar a 160ºC e deixalo outros 35 ou 40 minutos.
  9. Deixar arrefriar antes de sacar do molde.

Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 1 hora