Ingredientes:
1 robaliza de 1 kg aproximadamente, 2 kg de sal moi groso, 1 lima, 1 dente de allo, 1 presa de perexil, 4 follas de cilantro, 5 patacas medianas, 3 culleres de aceite de oliva virxe extra.
Elaboración:
- Acender o forno a 200ºC
- Secar a robaliza.
- Poñer nunha fonte para forno a metade do sal.
- Colocar enriba a robaliza e relar a pel da lima por enriba do peixe.
- Cubrir o peixe co resto de sal de maneira que quede ben tapado cunha capa grosa.
- Meter no forno durante 45 minutos.
- Lavar as patacas e cortalas pola metade lonxitudinalmente.
- Poñer as patacas nunha fonte de forno, botarlles un pouco de sal e un pouco de aceite.
- Metelas no forno ao mesmo tempo que o peixe.
- Triturar o allo, o perexil e o cilantro mesturalos co zume da lima e as 3 culleres de aceite.
- Cando o peixe estea feito sacar do forno, romper a costra de sal e servir o peixe sen pel.
- Acompañar de patacas. Botarlle ás patacas e ao peixe un pouco de salsa por enriba.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 55 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión