sábado, 8 de novembro de 2014

Panna cotta de cardamomo e melocotón caramelizado

Ingredientes:

15 vainas de cardamomo, 100 g de azucre muscovado, 600ml de nata (35%), 4 follas de xelatina, 2 melocotóns maduros, 1 culler de manteiga, 1 culler de azucre muscovado.





Elaboración:

  1. Poñer as follas de xelatina a remollo en auga fría.
  2. Abrir as vainas de cardamomo e triturar as sementes.
  3. Poñer a nata a quentar e engadir o cardamomo e o azucre
  4. Cando a nata empece a ferver retirar do lume e engadir a xelatina ben escorregada.
  5. Remexer ata que a xelatina estea fundida e ben mesturada.
  6. Pasar a mestura aos recipientes onde vai servirse. Deixar arrefriar na neveira ata que calle (mellor dun día para outro).
  7. Pelar e cortar os melocotóns en dados pequenos.
  8. Poñer a manteiga a quentar nunha tixola.
  9. Engadir os anacos de melocotón e a culler de azucre á tixola. Remexer e cociñar a lume suave ata que o melocotón empece a caramelizarse.
  10. Retirar o melocotón do lume e deixar arrefriar.
  11. Cando a panna cotta estea callada botar enriba anacos do melocotón caramelizado.



Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 45 minutos máis o tempo necesario para que calle a panna cotta.