Ingredientes:
200 g de castañas cocidas, 400 ml de nata (35%), 300 ml de leite enteiro, 100 g de azucre, 2 xemas de ovo, 1 pau de canela, 2 culleres de augardente tostada.Elaboración:
- Mesturar as castañas, cortadas en anacos pequenos,coas culleres de augardente. Deixar repousar uns 30 minutos.
- Quentar nun cazo, o leite e a nata xunto cos paus de canela.
- Bater as xemas de ovo xunto co azucre. Engadirlles unha taza da mestura de leite e nata remexendo continuamente.
- Botar a mestura anterior ao cazo co resto de leite e nata. Engadir uns 150 g de castañas e a augardente.
- Seguir quentando e remexendo ata que a mestura espese un pouco.
- Retirar os paus de canela e pasar a mestura pola batedora. Deixar arrefriar completamente na neveira.
- Engadirlle á mestura o resto das castañas en anacos pequenos.
- Poñer a mestura na máquina de xeados* para mantecar.
- Gardar no conxelador.
- Para servir sacar do conxelador uns 10 minutos antes.
*Pode facerse sen máquina metendo a mestura no conxelador ata que empece a conxelar, entón sácase e bátese, repítese esta operación ata que o xeado quede cremoso.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 30 minutos máis o tempo que tarde en arrefriar.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión