Ingredientes (4 persoas):
1/2 lombarda, 1 allo porro, 500 ml de caldo de ave, sal, pementa negra moída, 2 mazás acedas, 3 culleres de viño do Porto, 4 culleres de aceite de oliva virxe extra, queixo de cabra ao gusto.Elaboración:
Chips de mazá- Acender o forno a 100ºC.
- Lavar e cortar unha das mazás en toros moi finos é mellor utilizar unha "mandolina".
- Poñer os anacos de mazá nunha fonte de forno cuberta con papel, os anacos poden tocarse pero no montar uns sobre outros.
- Meter a fonte no forno durante 2 horas. Deixar o forno un pouco aberto para que perda humidade.
- Sacar do forno e gardar nun recipiente hermético.
Crema de lombarda
- Cortar o allo porro, poñelo nunha tarteira co aceite de oliva. Poñer a tarteira ao lume suave.
- Cortar a lombarda en tiras finas, eliminando as partes máis duras.
- Cando o allo porro estea transparente engadir a lombarda e remexer. Engadir o viño.
- Pelar unha das mazás e cortala en anacos pequenos. Botala á tarteira. Remexer.
- Engadir o caldo de ave e deixar cocer ata que a lombarda estea ben feita*.
- Triturar na batedora ata obter unha crema.
- Servir cos chips de mazá e anaquiños de queixo de cabra.
* Pode cociñarse nunha ola a presión para reducir o tempo de cocción.
Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 2 horas para os chips de mazá, 50 minutos para a crema de lombarda.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión