Ingredientes:
Masa: 200 g de fariña de arroz, 100 g de fariña de teff, 25 g de amidón de agrio de yuca, 1 ovo, 5 g de lévedo seco, 1 culleriña de sal, 125 ml de auga morna (menos de 35ºC)Recheo: 2 cebolas medianas, 1 pemento verde tipo italiano, 5 culleres de tomate natural triturado, 200 g de carne de mexillón, salsa tabasco, sal, aceite de oliva, queixo mozzarella relado.
Elaboración:
Masa:- Acender o forno a 50ºC
- Poñer o lévedo seco na auga morna (menos de 35ºC) cun pouquiño de azucre, deixar repousar ata que faga escuma.
- Poñer no bol da batedora as fariñas, o ovo e o sal, comezar a amasar.
- Engadir o lévedo disolto na auga. Seguir amasando ata que a masa se despegue das paredes do recipiente.
- Estender a masa, coas mans molladas, sobre un papel do forno facendo un círculo de 25 cm de diámetro aproximadamente.
- Meter no forno uns 10 minutos ata que a masa comece a levedar.
Recheo:
- Cortar a cebola en xuliana, poñer nunha tixola cun pouco de aceite de oliva e pochar a lume suave.
- Cortar o pemento en anacos pequenos e engadilos á tixola.
- Cando a cebola e o pemento estean pochados engadir o tomate triturado, remexer e deixar cociñar durante 10 minutos, se o tomate solta moita auga deixar ao lume ata que a salsa espese.
- Engadir sal e tabasco ao gusto.
- Engadir os mexillóns, remexer.
Montaxe:
- Acender o forno a 200ºC
- Botar os mexillóns en tomate por enriba da masa.
- Cubrir con queixo relado ao gusto.
- Meter no forno durante 25 minutos ou ata que a masa da pizza e o queixo estean dourados.
Dificultade: Media
Tempo aproximado: 1 hora
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión