Torta de figos, xamón e rúcula

Ingredientes:

Unha prancha de masa follada sen glute, rúcula, xamón en lonchas, figos, aceite virxe extra arbequina ( ou o que prefiras), reducción de vinagre de Xerez ( podes compralo en calquera supermercado).



Elaboración:

  1. Acende o forno a 180ºC.
  2. Estira a plancha de masa ata que quede o maís fina posible.
  3. Corta a masa en rectángulos de 10x5 cm aproximadamente.
  4. Mete no forno os rectángulos de masa ata que estean dourados, 10 minutos aproximadamente.
  5. Coloca os rectángulos na bandexa onde vas servir.
  6. Coloca en cada rectángulo, nesta orde, xamón, rúcula, e os figos cortados.
  7. Botar un pouco de sal, reducción de vinagre e aceite.



Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 30 minutos

Adaptada sen glute desde Directo al paladar