Ingredientes:
1 kg de cabaciña, 200 g vinagre de viño branco*, 200 g azucre*, aceite de oliva virxe extra arbequina.* Poñer sempre a mesma cantidade de vinagre que de azucre.
Elaboración:
- Pelar a cabaciña cun pelador, e despois cortala en tiras tamén co pelador.
- Mesturar o vinagre e o azucre.
- Poñer as tiras de cabaciña nunha fonte fonda e botar por enriba a mestura de vinagre e azucre. As tiras de cabaciña teñen que quedar xusto cubertas, pero na fonte ten que quedar sitio xa que logo solta moita auga.
- Tapar a fonte con plástico de cociña e meter na neveira 24 horas.
- Sacar da neveira e escorrer as tiras de cabaciña, pasalas a un bote e enchelo de aceite. Aguanta moitos días na neveira.
- Ao servir, botar por enriba menta picada.
Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 20 minutos (24 horas de repouso)
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión