Ingredientes:
Para o biscoito: 4 ovos, 4 culleres de azucre, 4 culleres de améndoa moída, 1 culler de maizena.Para a mousse de amorodos: 200 g de amorodos, 200 g de nata (35%), 50 g de claras de ovos, 65 g de azucre, 15 g de auga, 6 g de xelatina.
Para a cobertura de chocolate: 150 g de chocolate de cobertura, 150 g de nata, 70 g de manteiga.
Elaboración:
Biscoito- Acender o forno a 180ºC.
- Separar as claras das xemas dos ovos.
- Bater as claras a punto de neve.
- Engadir o azucre e seguir batendo.
- Engadir as xemas e seguir batendo.
- Engadir, pouco a pouco, a améndoa e a maizena e mesturar sen bater.
- Estender a crema sobre unha bandexa de forno forrada con papel.
- Meter no forno ata que empeza a dourarse.
- Sacar do forno e reservar.
Mousse
- Poñer a xelatina a remollo en auga fría.
- Poñer os amorodos limpos e cortados nun cazo, quentalos ata que se abranden.
- Facer cos amorodos un puré, poñelo a lume suave e engadirlle a xelatina ben escorregada. Reservar.
- Bater as claras a punto de neve forte. Cando estean ben batidas engadir 15 g de azucre e seguir batendo.
- Poñer 50 g de azucre xunto cos 15 g de auga nun cazo ao lume ata que acaden 121ºC.
- Engadir o xarope do punto anterior, ao merengue, despacio e sen deixar de bater. ata que a mestura arrefríe. O merengue feito deste xeito chámase merengue italiano. Reservar.
- Bater a nata ata que estea semi-montada.
- Mesturar o puré de amorodos co merengue italiano, facelo suavemente para que o merengue non baixe.
- Engadir á mestura anterior a nata semi-montada, remexer suavemente para que non baixe.
Cobertura
- Poñer a nata nun cazo ao lume.
- Relar o chocolate.
- Cando a nata empece a ferver botala enriba do chocolate e remexer ata que se desfaga totalmente.
- Engadir a manteiga ao chocolate remexer ata que se funda totalmente. Reservar.
Montaxe:
- Cortar a plancha de biscoito do tamaño do fondo dun molde duns 22 cm de lado (ou diámetro).
- Poñer o biscoito no fondo do molde e botar a mousse por enriba. Meter no conxelador.
- Cando xa estea conxelado sacar do conxelador e bañar coa cobertura de chocolate.
- Gardar na neveira ata o momento de servir.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos (máis o tempo que tarda en conxelar)
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión