Ingredientes:
Para a masa*: 120 g de fariña de arroz, 120 g de fariña milla, 25 g de liñaza moída, 350 g de auga, media culleriña de sal, 1 culleriña de lévedo químico, 2 culleres de aceite de oliva virxe extra, 1 culler de vinagre de mazá.Para a chermoula**: 2 dentes de allo, 1 chile fresco, 1 chisco de sal gordo, 4 ou 5 poliñas de perexil fresco, 4 ou 5 poliñas de cilantro fresco, media culleriña de comino en po, o zume dun limón, 3 culleres de aceite de oliva virxe extra Arbequina.
Para o recheo: 3 cebolas medianas , 6 corpos de vieira ( dependendo do tamaño poden ser necesarios máis)
* Se non se é intolerante ao glute pode utilizarse unha base de pizza, ou mellor facer unha masa substituíndo a liñaza e a fariña de arroz por fariña de trigo, xa que a fariña milla vai moi ben co resto de ingredientes.
** Salsa marroquí, pode usarse para mariñar tanto carnes coma peixes.
Elaboración:
Masa:- Quentar a metade da auga e engadirlle a liñaza, deixar repousar ata que a mestura quede viscosa.
- Poñer no recipiente da batedora o resto de ingredientes, bater ata que estean ben mesturados.
- Engadir a mestura de liñaza e seguir batendo ata que quede ben mesturada.
- Acender o forno a 230ºC e deixar repousar a masa mentres tanto.
- Repartir a masa no fondo dun molde redondo de 28 cm de diámetro, a masa e moi pegañenta así que o mellor é botala no molde e estirala cunha culler.
- Meter no forno durante uns 15 minutos, ata que a masa perda a humidade.
- Sacar do forno e darlle a volta sobre papel de forno, volver a meter no forno uns 10 minutos esta vez sen molde.
Salsa:
- Quitarlle as sementes ao chile para que non pique tanto.
- Mesturar todos os ingredientes e trituralos no morteiro ou nunha picadora ou similar.
- Deixar repousar a salsa, se sobra gardala na neveira.
Recheo:
- Picar a cebola en xuliana e poñela nunha tarteira cun pouco de aceite, botarlle un chisco de sal, deixar que se faga a lume lento ata que estea transparente e un pouco melosa.
- Cortar os corpos das vieiras en láminas, reservar.
Montaxe:
- Poñer a cebola sobre a base de pizza e metela no forno uns 10 minutos.
- Sacar a pizza do forno e apagalo.
- Poñer as láminas de vieira sobre a cebola, cubrindo toda a pizza, meter no forno, apagado, uns 5 minutos, o xusto para que as vieiras collan temperatura sen facerse moito.
- Sacar a pizza do forno e cubrir cunhas follas de rúcula.
- Botar a salsa chermoula por enriba ao gusto.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión