Ingredientes:
500 g de verdinas, 1 cebola mediana, 1 allo porro mediano, 8 langostinos, 20 mexillóns (ou 15 se son grandes), 25 ml de brandy, 4 culleres de tomate natural, azafrán, aceite de oliva virxe extra, sal.Elaboración:
- Poñer a noite anterior as verdinas a remollo, cubertas de auga.
- Poñer os mexillóns nunha tarteira a lume suave para abrilos co seu vapor. Cando estean cocidos reservar a auga que soltaron pasándoa por un coador.
- Pelar os langostinos e facerlles un corto ao longo do lombo para quitarlles a tripa, reservar as colas e as cabezas.
- Picar a cebola e o allo porro e poñelos nunha tixola cun pouco de aceite e deixar que se fagan a lume suave ata que estean transparentes.
- Engadir as cabezas dos langostinos á tixola e aplastalas para que solten os xugos.
- Engadir o brandy á tixola e flambear. Engadir o tomate, o azafrán e uns 200 mml da auga que soltaron os mexillóns. Deixar facer a lume lento uns 15 minutos.
- Triturar o contido da tixola na batedora e despois pasar o puré por un coador. Reservar.
- Poñer as verdinas nunha tarteira e cubrir con auga ata dous dedos por riba das fabes.
- Cando empecen a ferver engadir o puré feito coas cabezas de langostinos.
- Deixar cocer remexendo de vez en cando. Á media hora engadir a carne dos mexillóns picados ou enteiros ao gusto.
- Se é necesario ir engadindo un pouco máis de auga ata que as fabas estean feitas (1 hora aproximadamente).
- Cando xa estean cocidas probar para rectificar de sal.
- Ao apagar as verdinas introducir as colas de langostinos nas fabas, deixar repousar uns minutos e servir.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 2 horas.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión