Ingredientes:
8 alcachofas frescas, 100 g de xamón ibérico, 2 dentes de allo, sal, aceite de oliva virxe extra, 1 límón.Elaboración:
- Limpar as alcahofas quitándolles as follas duras e cortando a punta. Cortar os corazóns de alcachofa en cuartos, a medida que se limpan e cortan ir poñéndoas alcachofas nun recipiente con auga e o zume do limón, para que non se oxiden.
- Poñer a ferver auga con sal para cocer as alcachofas.
- Pelar e cortar os dentes de allo en láminas e poñelos nunha tixola cun pouco de aceite. Facer os allos a lume lento.
- Cortar o xamón en tiras finas, engadir á tixola cos allos.
- Cando as alcachofas estean cocidas sacalas da auga e deixalas escorregar.
- Engadir as alcachofas á tixola, remexer ata que collan temperatura.
Suxestión: Pódense servir acompañadas de salsa maionesa ou alioli.
Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión