Ingredientes:
120 g de fariña milla, 120 g de fariña de arroz, 1 culleriña de lévedo químico, 1/2 culleriña de sal, 25 g de liñaza moída, 350 g de auga, 4 culleres de aceite de oliva virxe extra, 1/2 culleriña de vinagre, sementes de papoula.Elaboración:
- Acender o forno a 230ºC.
- Quentar a metade da auga e engadila á liñaza, remexer e deixar repousar ata que a mestura quede xelatinosa.
- Mesturar todos os ingredientes secos agás as sementes de papoula.
- Engadir o vinagre, o aceite e o resto da auga á mestura de liñaza.
- Ir engadindo a fariña aos líquidos pouco a pouco, remexendo cun batedor de man. Cando a masa xa estea densa remexer cunha culler.
- Poñer a masa sobre a bandexa do forno forrada con papel, facendo os boliños do tamaño e forma desexada.
- Botar sementes de papoula por enriba dos boliños.
- Meter ao forno, na parte alta durante uns 25 minutos., ata que estean torrados.
- Sacar do forno e deixar arrefriar.
Adaptada de Más allá del gluten..
Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 1 hora.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión