Ingredientes:
*Para o roux: 48 g de fariña sen gluten (Schär, Mix C), 250 g de auga.Para o pan: 420 g de fariña sen gluten (Schär, Mix C), 1 e 1/2 culleriña de gama xantana, 1/4 de culleriña de lévedo químico, 48 g de azucre, 2 e 1/2 culleriñas de lévedo seco, 1/2 culleriña de sal, 1 culleriña de vinagre de mazá (ou outro suave), 1 ovo grande, 1 clara de ovo grande, 250 g de leite quente a menos de 36ºC, 4 culleres de manteiga líquida arrefriada, 140 g de roux.
* Utilizando un molde de 9 cm saen tres bolos.
Elaboración:
O roux- Mesturar a fariña e a auga e poñer a quentar nun cazo sen parar de remexer.
- Cando espese retirar do lume e deixar arrefriar.
O pan
- Forrar un molde metálico de pan, con papel de forno
- Mesturar todos os ingredientes secos.
- Engadir o vinagre, o ovo, a clara de ovo, o leite, a manteiga e o roux, coa batedora a velocidade baixa, mesturar ben cada ingrediente antes de engadir o seguinte.
- Cando todo estea ben mesturado subir a velocidade da batedora durante 5 minutos.
- Se a masa queda moi húmida engadir un pouco máis de fariña.
- Estirar a masa ata ter un grosor de 2cm aproximadamente, cortar en seis anacos.
- Cada anaco estiralo como un disco ovalado do ancho do molde, ata ter un grosor de 1cm aproximadamente.
- Enrolar o disco e poñelo no molde sen apertar.
- Encher o molde cos discos enrolados sen apertalos. Mellor que quede un espazo baleiro no molde que que a masa quede apertada.
- Mollar un pano de cociña e quentalo no microndas.
- Meter o molde no microondas e poñerlle ao redor o pano quente, pechar o microndas e deixar repousar ata que a masa aumente o seu volume. Non hai que acender o microndas.
- Mentres a masa sube acender o forno a 180ºC.
- Cando a masa estea léveda meter no forno durante 20 minutos, ata que o pan estea lixeiramente dourado.
- Sacar o pan do molde e volvelo a meter no forno outros 10 minutos.
- Sacalo do forno e deixar arrefriar antes de cortalo.
Adaptado de Gluten free on a shoestring
Receita en castelán.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 2 horas e media.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión