Ingredientes*:
200 g de fariña sen glute Adpan, 125 g de azucre, 2 ovos, 125 g de manteiga cocida**, 75 g de leite evaporado, 16 g de lévedo químico.*Para unhas 8 madalenas grandes.
** En Galicia é moi fácil de atopar, pode substituirse por manteiga normal, aínda que o sabor non é igual.
Elaboración:
- Acender o forno a 220ºC.
- Derreter a manteiga e reservar para que arrefríe un pouco.
- Bater os ovos e o azucre ata ter unha crema branquecina e escumosa.
- Engadir o leite evaporado e a manteiga líquida ao fío, batendo lentamente.
- Engadir a fariña e o lévedo pouco a pouco e seguir batendo lentamente.
- Bater rápido unha vez engadida toda a fariña.
- Pasar a mestura aos moldes de papel enchéndoos ata 3/4 partes. Colocar os moldes de papel nun molde ríxido para que non se abran co peso da masa.
- Baixar o forno a 180ºC e meter as madalenas, deixalas cocer durante 20 minutos.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 45 minutos.
Receita en castelán.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión