Ingredientes:
250 g de fariña Schär (Mix Pan), 250 g de fariña Beiker mix panificable, 100 g de mestura de fariñas*: 20 g de fariña de millo, 40 g de trigo sarraceno, 40 g de amidón de mandioca agre, 6 g de lévedo seco,1 sobre dobre de gasificantes ( 3,3 g de bicarbonato de sodio e 2,2 g de mestura de ácido málico e ácido tartárico) , 1 culler de vinagre,430 g de auga, a puntiña dunha culleriña de goma xantana,unha culleriña de sal.
*Poden utilizarse outras fariñas
Elaboración:
- Disolvemos o lévedo nun pouco de auga tépeda (que non supere os 36ºC), engadimos un pouquiño de fariña e deixamos que repouse ata que se forme escuma.
- Quentamos o resto da auga e o vinagre por debaixo dos 36ºC.
- Mesturamos todas as fariñas os gasificantes, o sal e a goma xantana.
- Poñemos todo na amasadora e engadimos a auga e o vinagre tépedo.
- Botamos por enriba o lévedo e mesturamos ata ter unha masa homoxénea.
- Estendemos un pouco de aceite no recipiente de Pyrex.
- Sacamos a masa da amasadora coas máns untadas de aceite.
- Collemos a masa coas máns e a deixamos caer sobre o recipiente Pyrex, repetimos isto durante 3 minutos.
- Dámoslle forma de bóla á masa e poñemos a tapa do recipiente Pyrex.
- Metemos no forno frío e acendemos arriba e abaixo a 190º C, cando o pan empece a coller cor subimos a 200ºC.
- Cando o pan xa estea torrado apagamos o forno e o deixamos dentro uns 20 minutos. Sacamos a pan do forno e deixamos que arrefríe totalmente.
Adaptación da receita de "Cocina fácil sin gluten"
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 2 horas
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión