domingo, 28 de abril de 2013

San martiño á prancha con tirabeques salteados

Ingredientes:

Uns toros de peixe san martiño, dous por persoa, tirabeques, dous dentes de allo, unha presa de xamón picado, aceite de oliva virxe extra, sal.




Elaboración:


  1. Salgar o peixe un par de horas antes de facelo.
  2. Poñer auga a ferver e escaldar os tirabeques durante 2 minutos, logo pasalos a un recipiente con auga moi fría. Reservar.
  3. Poñer nunha tixola un pouco de aceite e dourar os dentes de allo cortados en láminas.
  4. Engadir á tixola o xamón picado. Deixar facer un pouco e engadir os tirabeques ben escorregados.
  5. Facer todo a lume suave uns minutos ata que os tirabeques collan calor.
  6. Facer o peixe á prancha ou nunha tixola con moi pouco aceite.



Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.