Ingredientes:
Para o biscoito: 4 ovos, 150 g de azucre, 100 g de fariña Adpan sen glute.Para a mousse:250 g de queixo mascarpone, 65 g de azucre, 25 g de auga, 3 xemas de ovo, 65 g de azucre, 25 g de auga, 125 g de nata, 50 g de leite evaporado, 3 follas de xelatina, cacao en po.
Para o baño: 200 ml de café, 100 ml de auga, 125 g de azucre un pouco de brandy.
Elaboración:
Biscoito:
- Acender o forno a 160ºC.
- Bater os ovos co azucre ata que estean brancos e dobre o seu volume.
- Engadir a fariña remexendo con coidado.
- Estender a masa nunha fonte de forno cuberta de papel.
- Meter no forno uns 15 minutos.
- Deixar arrefriar.
- Cortar en anacos do tamaño do que se queiran facer os pasteliños.
- Mesturar todos os ingredientes do baño.
- Mollar os anacos de biscoito co baño.
Mousse de tiramisú:
- Poñer a auga e o azucre nun cazo ao lume. Deixar ferver 1 minuto e medio e reitirar. Reservar.
- Poñer a remollo as follas de xelatina.
- Bater as xemas de ovo, cuando estean branqueadas incorporar o xarope pouco a poco mentres segue baténdose
- Escorregar as follas de xelatina e fundilas no microondas uns 15 segundos, incorporalas ás xemas mesturando ben.
- Mesturar o queixo mascarpone, o leite evaporado e a nata. Bater todo ata que quede unha mestura semimontada.
- Mesturar as xemas co mascarpone.
- Deixar repousar na neveira 1 hora.
Montaxe:
- Colocar un anaco de biscoito e poñer enriba unha capa xenerosa da mousse colocar outro anaco de biscoito enriba, espolvorear con cacao en po.
- Merter na neveira, poden conxelarse.
Recollida e adaptada sen glute en Gastronomía y Cía.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 2 horas.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión