sábado, 23 de marzo de 2013

Galletas de abelás

Ingredientes:

200 g de fariña de abelá, 35 g de Maltosec, 50 g de azucre, 50 g de auga, 1 g de sal.






Elaboración:


  1. Acender o forno a 130ºC.
  2. Mesturar a fariña de abelá o Maltosec e o sal. Remexer ben.
  3. Para facer o xarope, mesturar a auga e o azucre, quentar un pouco para que o azucre se disolva ben.
  4. Engadir 65 g do xarope á mestura de fariña e Maltosec. Remexer ata obter unha masa branda.
  5. Estender a masa entre dous papeis de forno ata ter unha capa moi fina. 
  6. Cortar as galletas cun corta pastas.
  7. Cubrir as galletas con papel de forno e un tapete de silicona.
  8. Meter no forno durante 20 minutos.
  9. Ao sacar do forno deixar arrefriar as galletas.




Recollida en Sosa

Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.