domingo, 10 de febreiro de 2013

Aproveitamento do cocido 1: Garavanzos con xarrete e gichos

Ingredientes:

500 g de garavanzos cocidos, 300 g de gichos* que sobraron do cocido (ou de outra verdura que se utilizou para o cocido), 160 g de xarrete que sobrou do cocido (ou outro  tipo de carne do cocido), unha cebola, aceite virxe extra, pemento doce da Vera.

*Gichos: os brotes máis tenros do repolo.






Elaboración:


  1. Picar a carne co coitelo e reservar.
  2. Picar moi fina a cebola e poñela nunha tarteira co aceite ao lume suave.
  3. Cando a cebola estea transparente engadir a carne picada e remexer.
  4. Engadir a verdura e os garavanzos e remexer.
  5. Botar un pouco de auga de cocer os garavanzos e unha culleriña pequena de pemento doce. Remexer e deixar cocer a lume suave uns 15 minutos.





Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.