Ingredientes:
12 filetes de lombo de porco fresco cortados moi finos, 100 g de xamón curado en talladas, 300 g de chalotas, 400 g de uvas, un chorro de brandy e un chorro de nata, sal e pementa.Elaboración:
- Pelar as chalotas e poñelas nunha tarteira cun pouco de aceite a lume medio, cando empezan a coller cor botar unha pingas de auga, deixar facer a lume lento 15 minutos.
- Poñer os filetes estendidos nunha táboa, se non son moi finos aplastalos un pouco.
- Poñer enriba de cada filete unha tallada de xamón, enrolar e suxeitar cun modadentes.
- Pelar e sacar as sementes das uvas.
- Coller 150 g de uvas e pasalos pola batedora. Reservar o líquido.
- Poñer os roliños na tarteira coas chalotas deixar que collan cor por todos os lados.
- Engadir o líquido obtido das uvas e un chorriño de brandy.
- Engadir o resto das uvas e deixar facer todo uns minutos.
- No último momento engadir un chorriño de nata.
- Rectificar de sal se fose necesario.
Recollida de "Directo al paladar".
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 50 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión