Ingredientes:
Dous toros de piña natural por persoa, 500 g de leite, 75 g de azucre, 25 g de maizena, 4 xemas, a pel de medio limón, canela en rama.Elaboración:
- Reservar un vaso de leite e poñer o resto a ferver coa pel de limón e a canela.
- Nun bol poñer as xemas e mesturar co azucre.
- No vaso de leite reservado disolver a maizena e logo engadir ás xemas con azucre, mesturar ben.
- Cando o leite comece a ferver botalo, pasándoo polo coador, enriba das xemas, remexendo sen parar co batedor de man.
- Poñer a mestura outra vez no cazo e quentar suavemente sen deixar de remexer co batedor de man ata que espese e reservar. Non ten que chegar a ferver, porque entón pode cortarse.
- Cortar os toros de piña quitando o carozo.
- Poñer nunha tixola un pouco de manteiga e azucre moreno.
- Poñer a piña na tixola e sacar cando colla cor.
- Poñer dous anacos de piña no prato e botar por enriba a crema catalá.
- Botar un pouco de azucre e acaramelar con soprete.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 45 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión